Nyheter

Här kan du läsa de hetaste nyheterna från Ebeco


Innovativa funktioner i Ebecos nya termostat

[2018-01-09]

Med stort fokus på användaren lanseras nu golvvärmetermostaten EB-Therm 400. Termostaten är enkel att installera och hantera och bjuder användaren på ett tydligt och genomtänkt gränssnitt. Flertalet individuellt justerbara energisparprogram tillsammans med en rad innovativa funktioner ger en kraftfull termostat med många möjligheter. 

EB-Therm 400 är en digital golvvärmetermostat med färgdisplay. Termostaten är självinstruerande och lättnavigerad och har en menystruktur med tydliga ikoner för att underlätta för såväl installatör som användare. EB-Therm 400 är kompatibel med marknadens vanligaste givare och passar lika väl i nybyggnation som i ROT-renoveringar.

Fullt fokus på upplevelsen
– EB-Therm 400 är en helt ny produkt i vår termostatfamilj och utvecklad efter Ebecos devis ”elinstallatörens bäste vän”. Tanken med den tydliga uppstartsguiden är att den som installerar termostaten inte ens ska behöva öppna manualen. Menystrukturen är enkel att förstå och passar alla, säger Peter Gustavsson, produktchef på Ebeco.

Smarta funktioner i mångsidig termostat
I och med de olika krav som finns gällande elektriska produkters energianvändning har vi fyllt EB-Therm 400 med energibesparande funktioner. Man kan som användare se energiförbrukning per år, månad, vecka eller dag på ett överskådligt sätt.

– Att kalla själva termostaten smart är kanske en överdrift, men i och med att den är fylld med en rad innovativa funktioner snuddar vi ändå vid uttrycket. Förutom de individuellt justerbara energisparprogrammen finns även andra smarta funktioner som en avancerad timer, fjärrstyrning och hotellprogram. Man kan till och med anpassa termostaten så att den passar i offentliga utrymmen där man vill låsa funktionerna så mycket som möjligt. Och det är riktigt smart, säger Peter Gustavsson.

EB-Therm 400 finns att köpa som lös termostat och ingår även i våra golvvärmekit från och med januari 2018.

Läs mer om termostaten här.


Nu lanserar vi unikt digitalt verktyg för kontroll av elinstallationsarbete 

[2017-09-13]

Garantera har under åren blivit ett mycket uppskattat digitalt verktyg som förenklar elinstallatörens vardag. Nu lanserar vi tjänsten "kontroll av elinstallationsarbete". Tack vare detta kan hela processen, från installation till kontroll och slutligen överlämning av projektet, hanteras via till exempel mobilen på ett enkelt och överskådligt sätt. 

Genom att använda kontrollerna i Garantera får man effektivt en översyn över hela projektet och dess status. Varje aktuell kontrollpunkt bockas av och avvikelser rapporteras enkelt under respektive kontrollpunkt med hjälp av text och bilder. Dessutom går allt att nå via både mobil, surfplatta och dator. Garanterat enkelt! Läs mer om Garantera här.

Med hjälp av Garantera har elinstallatören hittills kunnat dokumentera alla sina värmekabelinstallationer och skicka iväg ett digitalt garantibevis direkt till kunden. Tjänsten vi nu lanserar erbjuder både befintliga och nya användare som abonnerar på EIO FORM att via Garantera även utföra en komplett digital kontroll av elinstallationsarbete. Med Garantera kan man vara helt säker på att man alltid följer de senaste versionerna av EIO FORM:s kontrollmallar. 

För att kunna använda tjänsten i Garantera måste du ha ett abonnemang på EIO FORM. Beställ EIO FORM här. Det enda du behöver göra i Garantera är att fylla i ditt organisationsnummer. Garantera sköter sedan resten och du kan börja utföra dina kontroller inom kort.

Garanterat enkelt!


Uppdateringar i Garantera 

[2017-06-20]

Idag har vi glädjen att presentera en rad uppdateringar i
Garantera.
Uppdateringar som har gjorts tack vare våra 
användares många goda idéer.

För att underlätta för våra användare har vi skapat två nya roller.
 

Användare
Som vanlig användare kan man lägga till, redigera och ta bort
projekt och installationer. Du kan naturligtvis även lägga till nya användare.

Administratör (admin)
I rollen som admin har du fler rättigheter och kan lägga till, redigera
och ta bort projekt och installationer. Du kan även lägga till, redigera
och inaktivera andra användare och admin.

Den som först registrerar företaget blir automatiskt admin och man ser tydligt vem som har rollen. Man kan givetvis låta alla i företaget ha samma roll. Det är helt och hållet upp till er. Ett tips från oss: låt projektledare/arbetsledare på företaget använda sig av rollen som admin.

 

Utöver detta har vi även utökat menyn. Där kan ni numera hitta all 1._meny.pnginformationom ert konto och företag, monteringsanvisningar
och support. Ni kommer också att se start- och slutdatum på
projekt samt även vilket datum en installation har påbörjats.

Läs mer här.

 

 

 


Höstens produktnyheter 

[2016-09-06]

Frostvakt 10 - nu även typgodkänd för dricksvatten
Den 1 juli 2017 skärps Boverkets regler för produkter som installeras
i eller kommer i kontakt med dricksvatten. Ebecos Frostvakt 10 med 
tillbehör omfattas av de skärpta kraven och har nu typgodkänts av KIWA
för förläggning i dricksvattenrör. 
 

 

Foil Kit 1 m
Foil Kit 1 m är mer än dubbelt så bred än originalmodellen och är
framtagen för förläggning på större ytor. Den finns i två utföranden:
en på 10 m² och en på 15 m² och levereras som vanligt med vår
termostat EB-Therm 205 och de tillbehör som behövs för förläggning.
Det finns även en kompletteringssats på 10 m².

 

Cable Kit i ny, lite mindre storlek
Vår populära kit-lösning finns nu i en ny storlek. Den är på 100 W och
är 8,9 m. När den förläggs täcker den en yta från 0,6 m² till 1,3 m². 
 

 


 

Ny förpackning för Ebisol

[2016-07-13]

En av marknadens mest effektiva isolerskivor för trägolv har fått ett nytt utseende. Ni kommer att hitta de nya förpackningarna i butik från och med i sommar.

Den speciella strukturen i Ebisol gör att isoleringen inte leder värme utan reflekterar den tillbaka till golvets yta. Isolerskivan är energieffektiv, stegljudsdämpande och stötdämpande, vilket gör trägolven både varmare, tystare och skönare att gå på. Ebisol används alltid tillsammans med
Foil Kit men kan även läggas som isolering under trägolv utan golvvärme. Läs mer här.


Garantera Ebeco - nu även för mark och tak

[2016-04-21]

Vår populära webbtjänst Garantera Ebeco har fått tillökning!

Webbtjänsten har alltsedan starten använts till över 11 000 golvvärmeinstallationer. Nu har tjänsten uppdaterats med bland annat produkter för markvärme, värme för tak, stuprör och hängrännor samt tillbehör till dessa. 
 

Skapa ett konto på Garantera redan idag.

Välkommen till enkelheten!

 


Uppdaterade termostater i helt ny förpackning

[2016-03-17]

Nu har våra golvvärmetermostater EB-Therm 55, EB-Therm 205 och EB-Therm 355 fått en rad nya uppdateringar:

  • täckfront som passar till Schneider Exxact. I förpackningen finns även en täckfront som passar till ELKO Plus/RS.
  • mjukare och mer lättskalad givarkabel
  • helt ny design på förpackningarna
Från och med nu följer de uppdaterade termostaterna med i våra golvvärmekit.
 
Kontakta oss på +46 (0) 31-707 75 50 om du har några frågor kring våra termostater. 

 


 

Thermoflex 45 – smart och halogenfri lågeffektlösning för nybyggnation

[2016-01-25]

Thermoflex 45 är en lågeffektlösning för nybyggnation med effekten 45 W/m2. Den serieresistiva och halogenfria värmekabeln levereras förmonterad på en självhäftande matta och gör det enklare att uppfylla kraven i BBR 22. Produkten är även bedömd av SundaHus. Värmelösningen har ett fast c/c-avstånd och kan klippas och vinklas så att den anpassas efter befintlig yta.

  • Gör det enklare att uppfylla kraven i BBR 22

  • Bedömd av Sundahus

 


Ny funktion för effektiv hotellstyrning

[2016-01-07]

EB-Therm 800 kan nu beställas med det nya hotellprogrammet. Programmet gör att värmen kan styras via extern kortläsare med eftergångstid, då termostaten nu även har integrerad tidreläfunktion. Temperaturinställningarna växlar då automatiskt när hotellgästen kommer eller lämnar rummet och eftergångstiden är fullt justerbar, vilket gör det enkelt att bestämma hur länge värmen ska vara igång efter att gästen lämnat rummet.


Kontakta oss på +46 (0) 31-707 75 50 om du är intresserad av lösningen.