Elradiator

Wallflex 500 är en serie elradiatorer med modern och stilren design som gör uppkoppling till en valfrihet - med eller utan tillbehöret EB Connect WiFi.

Wallflex 500 med fåtölj

Wallflex 500 har designats för moderna hem och har en extremt tunn konstruktion som endast bygger 8 cm. Elradiatorn är IP24-klassad och kan installeras i både torra och våta utrymmen. För dig som är van vid vår golvvärmetermostat EB-Therm 500 finns igenkänning då Wallflex 500 bygger på samma mjukvara i termostaten och är därmed lika enkel och lättnavigerad.

Energy Saver logotyp

Elradiatorn som sparar energi

Wallflex 500 har vår egna märkning Energy Saver. Detta innebär att elradiatorns termostat har flertalet smarta funktioner för att spara energi. Med schemaläggning och veckoprogram kan du ställa in önskade temperaturer för dygnets timmar. Sänk till exempel temperaturen med 5 grader när du åker hemifrån, på natten eller semestern. Detta gör att du kan få ner energiförbrukningen och helt enkelt spara på elen!

Wallflex 500 har en PI-regulator med jämn uppvärmning, ned till 1 minuts värmeperioder som ger lägre yttemperatur, mindre temperatursvängningar i rummet samtidigt som det spar energi.

Wallflex 500 olika storlekar

Flera storlekar och effekter

Wallflex 500 finns i tre storlekar och effekter: 600 W, 1000 W och 1400 W med 230 V stickproppsanslutning, vilket innebär att det inte behövs en elektriker för installationen. 

Vilken effekt som är lämplig för din uppvärmning beror på flera faktorer. Dels beror det på hur stort rummet är som skall värmas upp samt hur välisolerade väggar och fönster är. För att välja rätt effekt är 60-80 W/m² en riktlinje att följa, beroende på övriga parametrar vi nyss nämnde. Välj sedan en radiator med något större effekt för att täcka behoven då termostaten ser till att förbrukningen inte ökar. En tumregel är att installera elradiatorn under fönstret för att undvika kallras och välja en radiator som är minst lika bred som fönstret.

Med hjälp av förpackningen som Wallflex 500 levereras i finns stansade markeringar i locket som gör det enkelt med väggmonteringen.

Styr värmen med mobilen

Wallflex 500 Sprängskiss på hur man monterar EB-Connect WiFi

Installera EB-Connect WiFi

Wallflex 500 är WiFi Ready vilket möjliggör att du kan förvandla enheten till att vara uppkopplad. Installationen görs enkelt med ett separat tillbehör vid namn EB-Connect WiFi.

Så här enkelt installerar du EB-Connect WiFi:

 1. Gör enheten spänningslös genom att dra ur stickproppen.
 2. Knäpp loss skyddsluckan på sidan av termostaten.
 3. Sätt in EB-Connect WiFi-modulen enligt ovan bild, klickljud skall höras i monterat läge.
 4. Stäng skyddsluckan.
 5. Anslut stickproppen, termostaten startar nu upp automatiskt. Om termostaten var avstängd i OFF-läge innan den gjordes spänningslös måste du trycka på X igen.
 6. För uppkoppling mot WiFi, Följ anvisningarna på skärmen.

Läs alltid manualen som ingår i förpackningen och som även finns att ladda ner på produktsidan.

EB-Connect app i vardagsrum med Wallflex 500

Fler möjligheter med appstyrning

Med EB-Connect WiFi installarad kan uppvärmningen styras enkelt med vår app Ebeco Connect, där alla inställningar, schemaläggning, årskalender, energiförbrukning finns med en tydlig översikt över installerade enheter.

Har du vår uppkopplade golvvärmetermostat EB-Therm 500 installerad sedan tidigare så styrs samtliga enheter från appen. Här finns möjlighet att styra uppvärmningen efter elpriset om du är kund hos elbolaget Tibber. Här finns även möjlighet att styra med Google Home-produkter samt att termostaten har öppet API vilket möjliggör än fler kopplingar. 

Relaterade produkter

Produkt
Elradiatorn Wallflex 500 finns i tre längder, med EB-Therm 500 som är Wifi Ready
WiFi Ready & Energy Saver warm platta

Wallflex 500

Elradiator med energieffektiv styrning

 • Tunn konstruktion - bygger endast 8 cm
 • Klassad för både torra och våta utrymmen
 • Stilren design
 • Färgdisplay
  Färgdisplay
 • Flera effekter
  Flera effekter
 • Stickkontakt
  Stickkontakt
Wallflex 500
Produkt
EB-Connect open
WiFi symbol

EB-Connect WiFi

Wifi-modul

 • Wifi-styrning av Ebecos 500-serie
 • Möjliggör styrning via app och öppet API
EB-Connect WiFi
Produkt
EB Therm 500
WiFi Ready & Energy Saver

EB-Therm 500

Golvvärmetermostat med golv- och rumsgivare

 • Hemmiljö
 • Offentlig miljö, lämplig för hotell
 • Mindre snösmältningsanläggningar
 • Färgdisplay
  Färgdisplay
 • Energiprogram
  Energiprogram
 • Touch
  Touch
EB-Therm 500