Layer 1
Referensprojekt

Energieffektiv golvvärme under trägolv

Kan man ha golvvärme under trägolv? Det är en fråga vi får ganska ofta. Svaret är självklart: Ja! Ebecos tunna golvvärmefolie kan läggas under både trä- och laminatgolv*. Vi begav oss till familjen Dellton strax utanför Göteborg. Där har hela övervåningen i bostadshuset totalrenoverats och under trägolvet har man installerat golvvärmefolien Foil Kit från Ebeco.

Vardagsrum med foil under trägolvet

Renovering av övervåning

Familjen består av Camilla, Peter, Emma, Elin, Maja och lilla mopsen Doris. Huset de bor i är en vit mexitegelvilla från mitten av 70-talet vackert beläget alldeles vid foten av ett berg.

När familjen Dellton flyttade in i huset installerades elektrisk golvvärme i hela undervåningen. När planerna för övervåningen började realiseras funderade familjen först över vattenburen värme. Planen övergavs då man inte ville göra för stora ingrepp i fastigheten. Alternativet var att sätta in en luftvärmepump. Den valdes bort dels på grund av husets storlek, dels för att det enligt Camilla inte funkade rent estetiskt.

Jämn och skön golvvärme

Önskan om en energieffektiv, jämn och skön värme i huset fanns hos familjen och tack vare Petter Källvik på Särö Eltjänst realiserades tankarna. Företaget har lång erfarenhet av att arbeta med Ebecos golvvärmefolie och övertygade familjen Dellton om foliens alla fördelar.

- Vi på Särö Eljänst har lagt åtskilliga meter golvvärmefolie tillsammans med isolerskivan Ebisol och vet vad lösningen går för. Det går snabbt och smidigt. Dessutom finns produkterna alltid på hyllan och det är enkelt att få hjälp från Ebeco, säger Petter Källvik.

En garanterat nöjd kund

Projekteringen av golvvärmen gjordes av Ebeco och under installationen användes webbtjänsten Garantera, där man registrerar alla sina mätningar och skickar garantibevis digitalt direkt till kunden.

- Vi använder Garantera varje gång vi lägger golvvärme. Tjänsten är enkel att använda och man slipper all pappershantering. Det känns väldigt proffsigt när man lämnar över arbetet till kunden efteråt, menar Petter.

På frågan om hur viktig relationen är mellan kund och installatör svarar båda parter att det är väldigt viktigt. Petter berättar mer: 

- Som kund vill man känna sig trygg och som installatör vill man alltid göra ett bra jobb. Det gör man bäst genom att samarbeta med kunden.

Ett hem att umgås i

Familjen Dellton är mycket nöjda med resultatet av renoveringen. Förutom en helt ny och väldigt smakfull övervåning med mycket plats för att kunna umgås med familj och vänner har golven blivit mycket behagliga att gå på.

Foil under trägolv i kök

- Vi är helnöjda! Huset känns mycket tätare och mer ombonat sedan vi lade in golvvärmen och bytte fönster. Att energiförbrukningen har gått ner är givetvis ett stort plus. Till hösten startar vi renoveringen av undervåningen och då kommer vi definitivt att använda oss av både Ebecos produkter och Särö Eltjänst, avslutar Peter Dellton.

* Kontrollera med golvtillverkaren om det passar att installera golvvärme under det trä- eller laminatgolv som du har valt.

Samarbetspartners

Särö EL-Tjänst AB logo

Särö El-Tjänst AB

Särö El-Tjänst AB startades 1983 och är idag 11 anställda. Företaget arbetar med alla sorters el-arbeten.

saroeltjanst.se