Guider

Termostater för golvvärme

Termostaten är värmesystemets hjärta och hjärna. Det är den som reglerar hur stor del av den installerade effekten som ska utnyttjas. Ett smart styrsystem håller jämn temperatur och är direkt avgörande för energiförbrukningen.

EB-Therm 500 detalj

Ebecos EB-Thermserie består av golvvärmetermostater utvecklade för enkel, snygg och energieffektiv styrning av golvvärme. Det ingår en termostat i alla våra golvvärmekit, men de kan också köpas separat.

Även om du redan har golvvärme sedan tidigare kan det vara värt att fundera på att byta ut din termostat till en modern modell med energisparprogram. Det är investering som du lätt kan räkna hem med en sänkt energiförbrukning och höjd komfort.

EB Therm 500

Modern termostast med wifi-stöd

EB-Therm 500

EB-Therm 500 är en modern termostat förberedd för wifi. Termostaten ingår i Cable Kit 500, Foil Kit 500 och Thermoflex Kit 500 och ger dig som installatör en unik möjlighet att erbjuda flexibla lösningar till dina kunder. Med vårt nya wifi-koncept WiFi Ready ger vi er nämligen friheten att välja. En termostat – flera möjligheter, med och utan wifi. 

Termostat förberedd för wifi

Tillsammans med tillbehöret EB-Connect WiFi kan golvvärmen styras med appen Ebeco Connect. I och med att EB-Therm 500 har ett öppet API finns även möjlighet att låta anläggningen ingå i ditt smarta hem. 

Många fördelar med EB-Therm 500

EB-Therm 500 är utvecklad med installatörens bästa i fokus. Termostaten är därför enkel att hantera och installera. Det låga inbyggnadsdjupet gör att kablaget enkelt får plats i dosan. Vid driftsättning finns en tydlig och lättförståelig uppstartsguide. Allt för att underlätta för installatören. Termostaten har även rums- och golvgivare samt en inbyggd nedräkningsfunktion som visar när golvvärmen kan startas efter inspackling. Termostaten har en tydlig färgdisplay med kapacitiva touchzoner och har självinstruerande menyer med tydliga ikoner.

Fördelar som underlättar för installatören:

  • Förstärkt isolation (enligt EN 60730) och därmed tåligare för spänningstoppar
  • Stödjer åtta olika givartyper, vilket gör termostat ultimat i ROT-projekt
  • Passar de vanligast förekommande ramsystemen på marknaden  
Jag vill veta mer om EB-Therm 500
EB-Therm 205

EB-Therm 205 har två energisparprogram

EB-Therm 205

EB-Therm 205 är en golvvärmetermostat med bakgrundsbelyst LCD-display samt energisparprogram där tider och temperaturer justeras individuellt. EB-Therm 205 passar dig som vill ha ett energismart alternativ. EB-Therm 205 ingår i Cable Kit 200 och Thermoflex Kit 200

Med energisparprogram

EB-Therm 205 har två individuellt justerbara energisparprogram. De bygger på en lika smart som enkel princip: se till att det bara är varmt när du behöver det. För att underlätta för dig, så kan vår termostat styra detta själv. Det kan exempelvis handla om att automatiskt sänka värmen när du är på jobbet eller sover, och sedan se till att det är varmt igen när det behövs. Du behöver bara komma ihåg att starta programmet. 

Exakt reglering

Termostaten kan reglera temperaturen på tre olika sätt; golvtermostat, rumstermostat eller en kombination av båda. Det finns ett ställbart överhettningsskydd som gör att den lämplig även för t.ex. trägolv, som inte får bli varmare än 27°C. Du kan alltså använda EB-Therm 205 till styrning av golvvärme för alla typer av golv, även känsliga material.

Den automatiska ventilationsfunktionen stänger av värmen under 15 minuter om temperaturen sjunker med mer än tre grader på en minut.

Värmesymbolen visar om värmeslingan är av eller på, eller om något är fel på anläggningen. Displayen lyser alltid i 30 sek efter senaste knapptryckning. Sedan dämpas belysningen. Du kan också ställa in så att den istället släcks helt. Displayens kontrast är ställbar.

Jag vill veta mer om EB-Therm 205
EB-Therm-55

Vår enklaste termostat

EB-Therm 55

EB-Therm 55 är en golvvärmetermostat med analogt reglage. EB-Therm 55 passar dig som vill ha en enkel termostat.

Håller jämn värme

Alla våra termostater är microprocessorstyrda. Detta innebär att termostaten samlar in data från start och utifrån dessa beräknar när den ska slå till och från. Det håller temperatursvängningarna på en minimal nivå, vilket ger jämn värme och en lägre energiförbrukning. Temperaturen i golvet svänger mindre än +/- 0,3 °C.

Termostaten EB-Therm 55 har nu utrustats med en rumsgivarfunktion och kan användas på tre olika sätt: som golvtermostat, rumstermostat eller en kombination av båda.

Jag vill veta mer om EB-Therm 55
EB-Therm 800 front

DIN-monterad termostat

EB-Therm 800

EB-Therm 800 är en unik DIN-monterad termostat i normutförande som låter dig välja mellan fyra olika driftslägen. Du som jobbar professionellt med installationer behöver bara ha en enda termostatmodell på lager för att klara de flesta olika typer av styrningsbehov.

Brett användningsområde

Denna termostat har ett brett användningsområde och lämpar sig för såväl golvvärme i hemmiljö som vid industriella processer med höga temperaturer. Vi har tagit fram EB-Therm 800 med full fokus på dig som användare, något du kommer märka på enkelheten i allt från installation till menynavigering och inställning.

Lämplig för hotell

EB-Therm 800 har ett inbyggt hotellprogram som gör att värmen kan styras via extern kortläsare med eftergångstid, då termostaten nu även har integrerad tidreläfunktion. Temperaturinställningarna växlar automatiskt när hotellgästen kommer eller lämnar rummet och eftergångstiden är fullt justerbar. Detta gör det enkelt att bestämma hur länge värmen ska vara igång efter att gästen lämnat rummet. 

Jag vill veta mer om EB-Therm 800