Layer 1
Referensprojekt

Golvvärme i varje rum på Hotel Giò

1957 invigdes Hagahuset på Råsundavägen i Solna och huserade då kontor för Stockholms läns landsting. Byggnadens ursprungliga inspiration kom från arkitekten och formgivaren Giò Pontis samtida Pirellihus i Milano med inredning som andas italienskt 50-tal. 2019 började omvandlingen av byggnaden för att i stället bli hotell. Hotel Giò invigdes 2020 och har totalt 180 rum. Hotellet har fortsatt på det italienska temat och fokuserar mycket på design och bekvämlighet, där golvvärme i varje hotellrum är en viktig pusselbit.

Hotel Gio entré

Rätt styrning från Ebeco

Genom FSG Entreprenad fick Deco El & Tele uppdraget att installera golvvärme i hotellbadrummen på Hotel Gio. Efter att ha pratat med Ebecos distriktsansvarige Ronnie Backebro föll valet på termostaten EB-Therm 800 och Cableflex golvvärmekabel. Termostatens inbyggda hotellprogram var ett tungt vägande argument för att välja just denna styrning. 

Hotellprogrammet gör att värmen kan styras via extern kortläsare med eftergångstid, då termostaten nu även har integrerad tidreläfunktion. Temperaturinställningarna växlar automatiskt när hotellgästen kommer eller lämnar rummet och eftergångstiden är fullt justerbar. Detta gör det enkelt att bestämma hur länge värmen ska vara i gång efter att gästen lämnat rummet.

Trots att byggnaden var K-märkt fortlöpte arbetet innanför väggarna som förväntat. Något som uppskattades av Mats på Deco El, och som underlättade arbetet, var förpackningen till värmekabeln Cableflex och den smidiga funktionen med den medföljande kabeltrumman.

Totalt installerades det golvvärme från Ebeco i 180 badrum under perioden 2019-2020.

Hotel Gio badrum
Hotel Gio badrum
Garanterad installatör

Garanterade installationer

Trots ett stort antal hotellrum gick dokumentationen snabbt och smidigt tack vare vårt verktyg Garantera. Dokumentationen kunde genomföras effektivt, samtidigt som det blev digitalt och utan pappersjobb, vilket uppskattades av installatörsföretaget Deco El & Tele. 

Bli Garanterad installatör    

Samarbetspartners

Hotel Gio logo

Om Hotel Giò

Hotel Giò ligger på Råsundavägen i Solna. Hotellet huserar 180 rum. Varje rum har golvvärme i badrummen från Ebeco med Cableflex värmekabel och styrs av DIN-termostaten EB-Therm 800.
 

hotelgio.se

KFUM Central logo

Drivs ideellt 

Hotellet ägs och drivs av den ideella föreningen KFUM Central. Allt överskott från hotellet går till föreningen som bedriver verksamhet inom idrott, läger, kultur, integration och internationellt arbete för ungdomar. 

central.kfum.se

Deco el & tele AB

Om Deco El & Tele AB

Deco El & Tele utgår ifrån Johanneshov i Stockholm. Företaget har 9 anställda och har funnits i över 20 år. Man utför alla typer av elinstallationer.
 

deco-eltele.se