Layer 1
Referensprojekt

Isfri mark i Bäckebol

Att hålla entréer, uppfarter och trappor fria från snö och is under den kalla årstiden kan ibland vara lättare sagt än gjort. Som fastighetsägare är man skyldig att hålla rent framför sin fastighet. Det minskar självklart risken för skador, men ökar också både tillgängligheten och framkomligheten. Med markvärme minimeras risken för halka och man slipper dessutom skotta, sanda och salta. Utanför entrén till ett möbelvaruhus i Bäckebol, strax norr om Göteborg, fanns tidigare en gammal markanläggning som behövde göras om. Där träffade vi AQT Elservice, som bytte ut hela markanläggningen till Ebecos produkter.

Markvärme i sandbädd i Bäckebol

Markvärme för ökad tillgänglighet

Varuhuset hade länge haft bekymmer med sin gamla markanläggning. De gamla värmekablarna hade bränt sig ner i isoleringen och kom på så vis för långt från själva ytan som skulle värmas upp. Anläggningen var placerad precis utanför själva huvudingången och för att inte behöva bekymra sig inför vintern valde man att byta ut alltihop.

Peter Gustafsson, produktchef på Ebeco, berättar:

- Markanläggningar är en god investering för såväl offentliga som privata miljöer. Att hålla fritt från snö och is kan vara kämpigt utan hjälp av värme. Multiflex 27 är en produkt som gör jobbet enklare. Och du slipper det ryggonda efter evigt skottande och andra eventuella skador på köpet.

Multiflex 27 - med rätt att värma

Med Multiflex 27 är det enkelt att hålla rent från snö och is vid entréer, ramper, lastkajer och trappor. Innan värmekabeln läggs måste underarbetet göras: först läggs isolering och på det en sandbädd samt ett lager armering. På armeringen fäster man sedan värmekabeln Multiflex 27. På toppen läggs ett ytskikt, som i det här fallet består av marksten.

Installatör installerar Markvärme i Bäckebol

Andreas Marmin på AQT Elservice säger:

- Det har varit enkelt att jobba med Multiflex 27 i det här projektet. Vi har arbetat med Ebeco i många år och är mycket nöjda med den hjälp vi får i form av projektering och support. Det är aldrig några problem!

Garanterat nöjd kund

När markanläggningen installerades användes Ebecos app Garantera. Tack vare den blir installationen dokumenterad och kontrollerad. Installatören får kontroll över hela projektet och kan skicka garantibeviset digitalt till kunden, utan att behöva skriva ner allt man gjort. 

- Vi använder Garantera till alla våra projekt och tycker att det funkar superbra. Skönt att ha alla projekt samlade på ett och samma ställe, förklarar Andreas.

Se vår guide om Garantera.

Samarbetspartners

AQT Elservice AB logo

AQT Elservice AB

Företaget har elektriker som arbetar med elinstallationer och elservice inom fastigheter, industri, bostäder och laddboxar. 

aqt.se