Layer 1
Referensprojekt

Komfortgolvvärme i Scandic Norra Bantorget

Under 2023 och 2024 var det dags att genomföra en större renovering av Scandic Norra Bantorget. En del av renoveringen bestod av att installera golvvärme i samtliga av hotellrummens badrum, där vi på Ebeco tillsammans med Nymans Elektriska stod för projekteringen.

Säng i hotellrum

Komfortgolvvärme med smart styrning

Ebeco kontaktades av Nymans Elektriska som stod inför utmaningen att installera energieffektiv golvvärme i hotell Scandic Norra Bantorgets 230 badrum inklusive smart styrning. Vår utesäljare i Stockholm, Ronnie Backebro, tog då fram ett förslag med Cableflex 6, vår värmekabel anpassad för komfortgolvvärme, tillsammans med styrning i form av termostaten EB-Therm 800Cableflex 6 har en effekt på 6 W/m. 

Med en specialtillverkad förlängd kallkabel kunde installationen kopplas in i undertaket, för att slippa kopplingsdosor på vägen. Termostaten installerades i anpassade apparatskåp, för enkel installation. Termostaterna kan sedan styras med hotellprogrammet. 

Hotellprogrammet i termostaten

Hotellprogrammet gör att värmen via fjärrstyrningsingången kan styras med exempelvis en extern kortläsare, KNX aktor eller liknande. Termostaten har även en integrerad tidreläfunktion för eftergångstid. Temperaturinställningarna växlar automatiskt när hotellgästen kommer eller lämnar rummet och eftergångstiden är fullt justerbar. Detta gör det enkelt att bestämma hur länge värmen ska vara igång för upptorkning efter det att gästen har lämnat rummet. Gästen kan inte justera golvvärmen och övriga funktioner är låsta.

Partners

Nymans Elektriska logo

Nymans Elektriska AB

Nymans Elektriska är en komplett leverantör inom konstruktion, entreprenad samt service & underhåll. 

nymansel.se
Scandic Hotels logo

Scandic Norra Bantorget

Hotell beläget på Wallingatan Stockholm. Hotellet har 230 rum och är byggt 1993.

scandic.se