Golvvärme

Golvvärme kan värma upp allt från ett litet badrum till ett helt hus. Ebeco har lösningarna för varma golv i alla rum. Beroende på förutsättningar, underlag och golvmaterial finns det olika saker som du behöver ta hänsyn till.

Inomhusmiljö med termostat på väggen

Golvvärme el eller vatten?

När det kommer till golvvärme handlar det framför allt om två typer av system – elektrisk golvvärme eller vattenburen golvvärme. Vilket system som passar bäst beror på förutsättningarna och ytan som ska läggas.

Vid en mindre renovering i exempelvis enstaka rum kan det vara enklast och mest lämpligt att lägga in elgolvvärme. Vid en mer omfattande renovering eller vid nybyggnation är det en vanlig lösning att välja vattenburen golvvärme.

Elektrisk golvvärme kopplas in direkt på elnätet, vilket innebär att du som renoverar enstaka rum, till exempel ett badrum, hall eller källare, kan nyttja detta utan ett centralt värmesystem. Att installera elburen golvvärme innebär oftast en väsentligt lägre investeringskostnad. Utöver flexibiliteten vid installation är elburen golvvärme ett snabbare system med lägre bygghöjd. Detta gör att den elektriska golvvärmen alltid är ett bra alternativ vid renovering där varma och sköna golv önskas.

Vid större ytor, som vid nybyggnation eller omfattande renovering, kan det bli en lägre driftkostnad med vattenburen golvvärme. Detta kräver dock att det finns ett centralvärmesystem i huset och den totala kostnaden för installationen är relativt hög.

Ser man på den totala livslängden mellan vattenburen och elektrisk golvvärme, har den elektriska en längre livslängd och en lägre kostnad för underhåll och service. Under en driftstid på över 25 år så blir den totala kostnadsskillnaden marginell mellan dessa två lösningar. Vill du ha en underhållsfri uppvärmning är den elektriska golvvärmen att föredra som håller i många år. Tillsammans med smart styrning kan du få ner driftskostnaden och energiförbrukningen.

Läs gärna våra guider där vi berättar vad som är viktigt att tänka på när du skall välja golvvärme till just ditt hem.

Garanti

Vi lämnar hela 25 års garanti på våra golvvärmeprodukter. 

Läs mer om våra garantivillkor

25 års garanti logo guide

Guider

Vad är elektrisk golvvärme?

Hur fungerar egentligen elektrisk golvvärme? När passar det och hur säkert är det? I denna guide listar vi några saker som är viktiga att tänka på när du skall välja golvvärmeanläggning till just ditt hem.

Därför ska du välja elektrisk golvvärme
Tjej sitter på golvet vid soffan

Golvvärme för alla rum

Ebeco har lösningarna för varma golv i alla rum. Beroende på förutsättningar, underlag och golvmaterial finns det olika saker som du behöver ta hänsyn till. Vi guidar dig till rätt produkter.

Smarta hem

Spara el med Ebecos produkter

Med smart golvvärme och nu även elradiatorer, ger Ebecos produkter dig nya möjligheter att styra din uppvärmning i hemmet. Få koll på din elförbrukning och minska elkostnaderna. Vi förklarar i denna guide hur enkelt du förvandlar ditt hem till ett smart hem och hur WiFi Ready fungerar.

Spara el med Ebecos produkter
Smarta termostaten EB-Therm 500 på väggen i ett i modernt kök

Energioptimera din golvvärmeinstallation

Få maximal kontroll och en optimerad energiförbrukning med våra termostater och vår isolering.

Golvvärmeprodukter

Ebecos lösningar kommer i tre olika konstruktioner: värmekabel, värmefolie och värmekabelmatta - alla framtagna för att passa speciella användningsområden.

Golvvärmekabel

Vid oregelbundna rum och ytor är vår produktlösning Cable Kit ett utmärkt alternativ. Du som är installatör får full kontroll över golvvärmeinstallationen och kan enkelt anpassa förläggningen efter yta och förutsättningar, oavsett komplexitet. Vid regelbundna rum och ytor kan en värmefolie eller en värmekabelmatta vara ett smidigt alternativ. Dessa lösningar snabbar på installationsmomentet. Våra golvvärmemattor och värmefolie går snabbt att förlägga och de finns i olika bredder för att stötta dig som installatör.

Golvvärmefolie

Om du ska installera golvvärme i ett torrt utrymme där golvet som ska läggas består av trä eller laminat kan folie vara ett smidigt alternativ. Golvvärmefolie ger en behaglig och jämn värme. Den absolut största fördelen med golvvärmefolie är att den kapas enkelt till önskad längd, på så vis anpassar man enkelt folien till golvets storlek och form. Ebecos golvvärmefolier finns i olika bredder för att göra installationen så smidig som möjligt.

Golvvärmematta

Är man ute efter en snabb och effektiv installation kan golvvärmemattor vara ett alternativ. Att rulla ut nätet tar bara några få minuter och eftersom kabeln kommer fördragen på ett fast c/c avstånd är det ett smidigt alternativ vid stora och regelbundna ytor. Mattorna kan enkelt anpassas vid behov.

Ebeco Connect-appen visas i handen i köksmiljö

Spara energi

Uppgradera till en smart termostat

Visste du att ett byte av termostat kan ge nytt liv till din befintliga golvvärmeinstallation. Med smarta funktioner kan du spara energi och minska elförbrukningen utan att förlora komfort. 

Uppgradera din termostat

Elektriker skarvar en kabel

Elektriker

Hitta en installatör

Ebeco samarbetar med ett stort antal kunniga elektriker som är experter på våra produkter. I vår digitala tjänst Garantera dokumenterar de alla värmekabelinstallationer på ett säkert och strukturerat sätt. En golvvärmeinstallation som görs med hjälp av Garantera får dessutom automatiskt en förlängd garanti till 25 år.

HItta en installatör
En Iphone som hålls i handen med Garantera

Garantera

Med gratistjänsten Garantera kan du som elinstallatör enkelt dokumentera alla dina värmekabelinstallationer och skicka iväg ett digitalt garantibevis direkt till kunden. Du skapar ett projekt, loggar alla mätningar och bifogar bilder. När allt är klart skickas ett e-post med allt till din kund. Inga mer pappersformulär att hålla ordning på.

Läs mer om Garantera