Guider

Energispara med isolering

Vi vet att energiförbrukning och god komfort är viktigt för dig. Därför har vi tagit fram ett komplett sortiment av isolerskivor för att du alltid ska kunna hitta en lösning som passar ditt behov och dina förutsättningar.

Ebeco isolering

En energieffektiv anläggning beror på hur välisolerad konstruktionen är. Våra isolerskivor är av extruderad polystyren (XPS) vilket gör skivan lätt, kompressionstålig samt okänslig för vattenpåverkan. Att tilläggsisolera sitt värmesystem gör stor skillnad jämfört med en oisolerad konstruktion.

Även vid en tung konstruktion, det vill säga en större betongmassa, rekommenderar vi våra isolerskivor. Detta för att åstadkomma en lätt konstruktion som ger ett snabbverkande system för optimal prestanda.

Med ett typiskt 60-70-talshus som referensanläggning, med en oisolerad golvkonstruktion om 15 cm tjock betongplatta på mark, kan en energibesparing upp till 50 % uppnås.

 

Cable Board

Cable Board

Isolerskiva för golvvärme under klinkergolv

Isolerskivan Cable Board är designad för Cableflex och Cable Kit med färdiga rundade spår att förlägga värmekabeln i. Detta gör att kabeln installeras enkelt i spåren med ett konstant c/c-avstånd som ger en jämn värmespridning.

Energibesparing

Jämfört med referensanläggningen ger Cable Board en energibesparing med upp till 45 %.

Underlag

På betongunderlag kan Cable Board användas både i våtrum och torra utrymmen. På träunderlag får den endast användas i torra utrymmen och ersätter då gipsskivan i golvkonstruktionen. I våtrum med träunderlag rekommenderar vi Thermo Board.

Jag vill veta mer om Cable Board

Ebisol

Ebisol

Isolerskiva till trä- och laminatgolv med eller utan golvvärme

Isolerskivan Ebisol är designad för Foil 230 V, Foil 48 V samt Foil Kit 500.

Energibesparing

Jämfört med referensanläggningen ger Ebisol 3 mm en energibesparing med upp till 18 % och Ebisol 6 mm upp till 27 %.

Underlag

Ebisol är flexibel och kan läggas på alla underlag. 

Jag vill veta mer om Ebisol

Thermo Board

Thermo Board

Isolerskiva för golvvärme under klinkergolv

Thermo Board är en glasfiberförstärkt isolerskiva för golvvärme, designad för användning tillsammans med Thermoflex och Thermoflex Kit, eller i kombination med Cable Kit i våtrum med träbjälklag.

Energibesparing

Jämfört med referensanläggningen ger Thermo Board en energibesparing med upp till 36 %.

Underlag

Det är en flexibel isolerskiva som kan läggas på både betong- och träunderlag. 

Jag vill veta mer om Thermo Board

Quick Board

Quick Board

Isolerskiva för snösmältning mark

Isolerskivan Quick Board är designad för snösmältning mark, Multiflex 27, Snowmat, Snowmelt och MI-60Kombinationen ger en energieffektiv och snabb snösmältning.

Energibesparing

Jämfört med ett referenssystem utan isolering ger Quick Board en energibesparing med upp till 50 %. 

Underlag

Du förbereder underlaget på samma sätt som för en normal ytbeläggning utan snösmältningsanläggning. Du behöver alltså bara följa vanliga rekommendationer från din markstenshandlare.

Dimensionering

Quick Board är dimensionerad för användning vid normala trafiklaster i hemmiljö och liknande. Om du har behov av en applikation för miljöer med regelbunden tung trafik, kontakta oss gärna för projektering.

Jag vill veta mer om Quick Board