Guider

Golvvärme för hallen

Golvet i hallen kan vara extra utsatt för blöta eller fuktiga skor, stövlar och ytterkläder. Med golvvärme installerat får du varma golv som hjälper till att snabbare torka upp efter blöta och fukt. Att välja klinker- eller naturstensgolv kan vara en fördel då detta material har god ledningsförmåga, vilket innebär att värmen från golvvärmekabeln snabbt leds ut till hela golvet.

Entré hall klinkergolv

Ökad komfort med golvvärme i hallen

Det finns flera fördelar med att installera i golvvärme i hallen. Golvvärmen skapar en högre komfort med varma golv som är sköna att gå på. Dessutom får du en upptorkande effekt efter att man klivit in med blöta kläder och skor. 

Vanliga frågor och svar om elektrisk golvvärme i hallen

Hur många meter el golvvärme per kvadratmeter?

Beroende på vilken effekt på värmekabeln som installeras samt vilket c/c-avstånd som läggs, blir antalet meter kabel olika mellan installationerna. Med hjälp av artikelguiden för vår golvvärme får du hjälp att välja rätt golvvärme för ditt ändamål.

Kan golvvärme ersätta element?

Det finns många fördelar med att använda golvvärme i stället för element som huvuduppvärmning. Dels får du en jämnare uppvärmning, sköna golv att gå på, fukt och blöta på golven torkar fortare och golvvärmen tar ingen plats i rummet. Att kombinera Ebecos golvvärme med vår smarta elradiator Wallflex 500 under ett fönster, kan med fördel användas och styras smart. Både golvvärmens termostat och elradiatorns termostat kan enkelt styras tillsammans i vår app Ebeco Connect. 

Är det värt med golvvärme?

Golvvärme ger en behaglig värme och är enkel att justera efter säsongens utomhustemperaturer. Väl installerat är golvvärmen underhållsfri och med våra garantier på upp till 25 år kan du som kund känna dig trygg i investeringen. 

Hur mycket kostar det att ha på golvvärme?

Vad som påverkar hur mycket elektrisk golvvärme förbrukar beror på flera faktorer utifrån rummets effektbehov, där ventilation, isolering, rumsvolym och utomhustemperatur avgör. Så här kan du påverka din förbrukning:

  • Önskad rumstemperatur. Genom bara 1-2 graders sänkt temperatur påverkas energikonsumtionen betydligt. 
  • Smart värmestyrning. Med vår uppkopplade termostat EB-Therm 500 och tillbehöret EB-Connect WiFi kan du styra uppvärmningen genom Google Home och med Tibber kan du styra uppvärmningen efter elpriset och få ner energiförbrukningen
  • Med våra energisparfunktioner i termostaten kan du till exempel sänka temperaturen på natten samt när du inte befinner dig i bostaden. Du kan även ställa in temperaturbegränsningar för att optimera förbrukningen
  • Vid oisolerat alternativt dåligt isolerat golv rekommenderar vi alltid att installera isolering för att minska värmeförlusterna. Man kan göra en energibesparing med upp till 50% med isolering installerat