Layer 1
Referensprojekt

Tätning av Gothia Towers utomhuspool

Gothia Towers är Göteborgs största hotell med sina 1200 rum uppdelat på tre torn. På utsidan av mittentornets artonde våningen finns en frihängande glaspool kallad Champagnepoolen. Denna exklusiva pool är en del av hotellets spa-avdelning och Ebeco kontaktades för att hitta en lösning på ett klurigt problem för att bevara säkerheten för badande gäster.

Guide Gothia Towers pool

Foto: Svenska Mässan Gothia Towers. Fotograf: Per Pixel

Den exklusiva spapoolen skulle genomgå en renovering av fogar och lister, vilket innebar särskilda utmaningar: på poolens fogningar ligger en skyddsplåt fastlimmad och farhågan fanns att plåten skulle ändra form när utomhustemperaturen blev lägre och att fogen då kunde härda i fel position. Vidare befarades att poolvattnet, som skall hålla 33 C°, kunde leda till att plåten skulle utvidgas och stressa fogen och i förlängningen leda till läckage. Vi kontaktades av Stig Olofssons El för att tillsammans lösa dessa utmaningar.

Självreglerande kablar löste problemet

Lösningen som vi levererade var självreglerande värmekablar av typen ELSR-H-45-BOT i en rad olika längder och med monterade kallkablar. Totalt levererade vi 180 m kablar som styrs med BHS-Central. Tack vare värmekablarnas funktion kunde skyddsplåten hålla en jämn temperatur vid omfogningen och radera risken för att plåten skulle ändra position och form.

Den största utmaningen med renoveringen var att alla poolens fogar skulle hålla samma temperatur vid härdningen, vilket lyckades och spagästerna kan nu fortsatt bada och njuta av utsikten över Göteborg.

Samarbetspartners

Gothia Towers logo

Gothia Towers

Gothia Towers ligger i centrala Göteborg och har 1200 hotellrum, konferensdel, barer och restauranger, uppdelat på tre torn.  

gothiatowers.com

Stig Olofssons El

Stig Olofssons El

1978 grundades företaget och är ett installationsföretag med bred kunskap inom el och svagströmsinstallationer samt service. 

olofssonsel.se