Layer 1
Referensprojekt

Markvärme till Torp Köpcentrum

I samband med att Torp Köpcentrum önskade att vintersäkra sin entré, blev vår utesäljare Martin Larsson kontaktad av Bravida. De ville installera markvärme för att undvika snö, is och halka för kunderna under vintertid.

Torp Köpcentrum

Bild från Wikipedia.

Driftprognos för val av produkter

För att vintersäkra den cirka 100 kvadratmeter stora entréytan vid Torp Köpcentrum kom Ebecos verktyg Driftprognos väl till nytta. Med hjälp av LCC-beräkningar från verktyget kunde man enklare välja ut vilka produkter som behövdes för projektet.

Detta innovativa verktyg möjliggjorde för oss att noggrant analysera och därmed effektivt välja ut de mest lämpade produkterna. Efter en utvärderingsprocess, beslutades att vår markgivare samt tillhörande apparatskåp med termostaten EB-Therm 800 installerades tillsammans med vår serieresistiva värmekabel Multiflex 27, designad specifikt för snösmältning på markytor. Tack vare markgivaren kunde markanläggningen optimera systemets effektivitet och användarvänlighet. Markgivaren gjorde det möjligt att finjustera värmekabelns effekt baserat på aktuella temperatur- och fuktighetsförhållanden. Genom denna skräddarsydda lösning kunde Ebeco erbjuda sin kund en omfattande och tillförlitlig vintersäkringslösning.

Detta system garanterar inte bara en trygg och välkomnande entré under de kallaste månaderna, utan visar även Ebecos åtagande att leverera kostnadseffektiva och hållbara lösningar för sina kunders behov.

Guide Driftprognos

Ebeco Driftprognos

Ebeco Driftprognos är ett simuleringsprogram för att kunna erbjuda underlag till LCC-beräkningar i projekt där Ebecos tak- och markvärmeanläggningar projekteras. Tjänsten är utvecklad för att användas mot brukare, föreskrivande led samt entreprenörer.

Tjänsten hämtar uppgifter om temperatur och nederbörd från SMHI:s öppna tjänst för historiska väderdata. Övriga driftsparametrar bygger på Ebecos samlade erfarenhet formulerad i ett antal antaganden som är aktuella i sammanhanget. 

Tjänsten är kostnadsfri och kan användas i projekt för att få en så lämpad lösning som möjligt. Kontakta våra innesäljare inför ditt nästa projekt, så hjälper dem er för att ta fram ett underlag anpassat för era önskemål.

Läs mer om Driftprognos

Partners

Torp Köpcentrum

Torp Köpcentrum

Torp Köpcentrum ligger väster om Uddevalla och består av cirka 100 butiker.

torp.se
Bravida logo

Bravida

Bravida är Nordens ledande leverantör av helhetslösningar för service och installation av el, vs, ventilation och andra tekniska funktioner i fastigheter och anläggningar. 

bravida.se